luni, 10 mai 2010

A nu simti friica pentru maine, inseamna a trai acum!


Un copil alearga catre un caine necunoscut si rade cand il vede si-i baga mana in gura, simtindu-i coltii ascutiti si limba umeda. Si cainele ii linge mana firava si ii ofera ceea ce primeste: dragoste! Parintii vad scena si ii sadesc copilului buruiana friicei spunand-i "Nu baga mana in gura cainelui, pentru ca te va musca." Si copilul face cunostiinta cu friica, iar cand va mai incerca sa experimenteze cavitatea bucala a cainelui, o va face cu teama. Cainele va simti acest sentiment si-l va musca...iar copilul va cunoaste o alta buruiana: regretul..ca nu a ascultat de parinti si a bagat mana in gura cainelui.

A nu simti regrete pentru ieri si friica pentru maine, inseamna a trai acum!

2 comentarii:

  1. Cat adevar. O prietena imi spunea ca a fost in casa unor "pocaiti" care aveau opt copii cu varste intre 2 si 22 de ani si era o nebunie generala in casa. Aia mici se jucau cu cutite in mana, cu caini, pisici... pe marginea apei etc... si parintii stateau relaxati fiecare cu treaba lui... Iar copiii bine sanatosi. Prietena asta a mea panicata care si ea are 2 copii. Si-a dat seama in momentul ala de ce copiii ei sunt plini de frustrari... iar aia 8 "nebuni"n-aveau nici cat negru sub unghie vreo problema de sanatate sau de exprimare...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Aia 8 "nebuni" experimentau libertatea. Este una dintre minunatele proprietati ale creatiei. Lasandu-i mai "liberi" cred ca le dai incredere in ei si ii lasi sa traiasca acum-ul! Un copil se naste perfect. Adultii ii cioplesc fericirea perfecta, incepand cu gandirea, cuvintele si actiunile lor excesiv de grijulii, tematori si prapastiosi.

    RăspundețiȘtergere