vineri, 7 mai 2010

Gandul - al saselea simt


Comunicarea extrasenzoriala, sau telepatia o numesc ca fiind actiunea unei fiinte asupra celeilalte, indiferent de distanta, prin transmiterea de ganduri.
Istoria ne aduce unele marturii care sustin ca in Egipt si in Mesopotamia, cu circa 4000 ani I.C. se stia despre existenta abilitatilor telepatice. In Grecia anilor 340 I.C. se spunea ca moartea unei rude apropiate se vede in vis. In Biblie exista o multitudine de alte exemple de comunicare mentala si spirituala, intre om si divinitate, sau intre oameni, mai ales sub actiunea visului.
Freud a considerat telepatia ca o insusire primitiva a omului, care a fost pierduta in cursul evolutiei, castigand teren celalalte 5 simturi.
Telepatia o intalnim si la plante si la animale. Exemple de astfel de comunicare la animale sunt: capacitatea lor de a simti apropierea pericolului, abilitatea de a simti de la distanta moartea sau ranirea stapanului sau al unui alt animal, capacitatea de a gasi drumul spre casa s.a. Paianjenii, spre exemplu, isi transmit telepatic structura modelului panzei. Se pare ca animalele primesc o serie de mesaje telepatice transmise de om, existand in acest sens numeroase dovezi.
Studii recente au demonstrat ca si plantele reactioneaza la gandurile noastre. Ele sunt receptive si la muzica, care le influenteaza benefic in sensul cresterii si dezvoltarii lor. Plantele comunica si intre ele. O serie de experimente efectuate in California arata ca unele plante refuza sa se mai dezvolte daca altele sunt indepartate de ele. Daca au fost readuse si asezate la o distanta mare, plantele si-au revenit, reluandu-si ciclul de dezvoltare.

Toti oamenii au abilitati de comunicare telepatica. Nu exista nici un motiv sa credem ca aceasta forma de comunicare este o utopie. Adevarata comunicare telepatica, care se desfasoara intre un transmitator si un receptor de mesaje, se manifesta precum forta de atractie intre 2 magneti. Telepatia se realizeaza fara sa existe neaparat o intelegere prealabila intre subiectii unei astfel de conexiuni.
Pentru dezvoltarea abilitatilor de telepatie concentrarea si meditatia, pentru legatura spirituala, sunt absolut necesare. Cand spun meditatie ma refer la aducerea intr-o deplina armonie a spiritului, mintii si a emotiilor. Este o certitudine faptul ca transmiterea sau primirea mesajelor telepatice functioneaza mai bine cand suntem mai relaxati, aflandu-ne la un nivel adanc de liniste interioara. Si o alta ceritudine este ca telepatia este cel mai vechi nivel de comunicare la nivelul visului. Ea se petrece la nivelul inconstientului.

Daca telepatia s-ar generaliza la nivelul tuturor oamenilor, mesajele transmise astfel atingand performante vizibile, cred ca, in primul rand, tot pamantul ar vorbi aceeasi limba. In al doilea rand, ar disparea telefonia, ca si sursa de comunicare, iar in al treilea rand, cred ca am constientiza ideea interconexiunii intregului univers, ideea ca toti suntem unul si unul suntem toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu