duminică, 10 ianuarie 2010

Libertate vs viata de cuplu

In conditiile actuale, consider ca ne traim existenta, facand parte, simultan, din 2 sisteme: sistemul personal si cel democratic.
Traim intr-un sistem democratic, in care lumea este condusa in functie de profit. Libertatea nu mai are nici o treaba in acest sistem, deoarece, libertatea este o forma de organizare in care nu numai ca un tiran, sau un grup mic de conducatori nu iti pot dicta, ci nici macar majoritatea nu iti poate dicta (teoretic vorbind, asta inseamna sa fii liber).
Democratie este o forma de organizare in care te supui regulilor majoritatii, indiferent daca vrei, sau nu..
Asadar, in sistemul democratic in care existam, nu suntem niste fiinte libere, fiind constransi de "majoritate"!
In acelasi timp, traim si intr-un sistem personal, cladit de catre noi insine. In acest sistem, avem posibilitatea de a fi liberi, avem posibilitatea de a face ce ne dorim, fara nici un fel de explicatie, fara nici o constrangere! Daca esti prins intr-o viata de cuplu, asta nu inseamna ca trebui sa-ti pierzi libertatea!
Am intalnit ceva persoane, care au renuntat la acest lux (luxul libertatii) pentru o viata de cuplu!

Libertate vs relatie de cuplu
.... iata un subiect care merita dezbatut in detaliu!
Este trist cand vezi ca se intampla asa ceva, mai ales cand personajele implicate intr-o relatie in care se mananca libertatea pe paine, sunt prieteni buni..
In conditiile in care, deja libertatea a ajuns o resursa rara..cum sa te privezi de ea, in mod constient si voit, doar pentru a avea o viata de cuplu?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu