duminică, 27 decembrie 2009

Tablou de bloc..undeva in bucuresti

O raza de ninsoare taie tabloul sec al unuei bucatarii bucurestene. Este zugravita in stil autohton modernist, cu iz de spital. Se simte viata din ea cu fiecare obiect imprastiat cu sau fara voie..Este o lume pestrita, colorata in culori diferite, avand totusi la baza, ceva radacini comune.
Peretii au fost lucrati cu grija, indreptati cu simtul raspunderii, cum s-ar zice..
E iarna, e normal sa se simta aerul rece si intepator de afara, chiar si prin termopane puse de mantuiala, incalzite prin niste calorifere vechi, din fonta, dotate insa cu repartitoare..pentru ca suntem in Romania si pentru ca se poate orice!
Ce este normalitatea?..o stare generala simtita de "aproape" toata lumea! o stare de fapt?! nu prea cred..pt mine este o banalitate, accentuata mult prea mult, in zadar.
Normalitate = Majoritate = Democratie Acest adevar alcatuit din 3 substantive sinonime, este cat se poate de obtenabil, in conditiile existentei noastre ca si turme de oi! Am avut ceva discutie pe tema asta, am participat la ea pasiv, ascultand parerile oamenilor de acolo..activ particip aici, pe blog.
M-am mutat in sufra de ceva timp..acelasi stil autohton modernist, cu multe cabluri lasate in voie, peste tot! Simt multe energii haotice, miscandu-se necontrolat, rotindu-se fara scopul de a ameti..Sunt energii fara glas, tripate pe chestii diferite.
Iluziile sau fantasmele fiecaruia sunt si mai haotice, si mai neintelese decat toate celalalte caractere "reale" ale spatiului de locuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu