duminică, 27 decembrie 2009

din seria "Proverbe si zicatori culese si actualizate" citire:

1. "Nu poti sa dai intr-un caine, pana nu afli cine ii este stapanul!"

Acesta este un proverb tipic romanesc, unde pilele si relatiile fac totul..Chiar daca mi-a fost greu sa cred, in Romanica exista mafie..oamenii platesc un fel de "impozit" ca sa-si deschida business, nu statului roman, ci unor "baieti" importanti care detin practic cartierul sau strada respectiva. Zicala aceasta am auzit-o tocamai de la un astfel de baiat important, cu strada proprie...

2. "Cine se intoarce la origine, gaseste originile schimbate!" (Nietzsche)

Este ceva citat dintr-o carte scrisa de Nietzsche..un citat cat se poate de adevarat..este la modul nu trai in trecut si nu te intoarce in trecut..stai in prezent..e cel mai bine asa!

3. "Keep it simple, keep it minimal, less is more!"

Nu complica situatia daca nu e cazul. Lucrurile simple sunt intelese mai bine, sau sunt mai simplu de inteles. Am primit de multe ori sfatul asta de la un prieten fff bun, mi-a trebuit ceva timp sa-l inteleg si sa-l aplic..it's better now with "minimal words".

4. "Altfel merge o liniuta, dupa un cui!"

Se intelege de la sine totul, nu-si mai au rost explicatiile :))

5. "Daca nu poti lua putin de la multi, ia mult de la putini!"

Este principiul dupa care se bazeaza Mexicul in definirea taxelor in cadrul sistemului fiscal. Acelasi principiu se aplica si in cazul Romaniei, si nu neaparat cand vine vorba despre sitemul fiscal..

6. "Lasati orice speranta, voi ce intrati aici!"

Este un citat din descrierea lui Dante, din celebra carte "Contele de Montecristo"..Cam asa stau lucrurile in inchisoare..

7. "Just, let it be!"

Nu mai intoarce situatia pe toate partile..cautand in disperare un vinovat/a..lasa lucrurile sa se rezolve de la sine. Mai stai si retras, deoparte de toata actiunea si priveste..uneori e mai bine asa!

8. "Mazgaleste memoria cu pixul!"

Citatul ii apartine lui Ioan, prieten bun..Explicatia nu mi-o mai aduc aminte, din pacate pt mine..pt voi, propun sa adoptati orice explicatie care va vine in minte..Impartasiti va rog si cu mine daca se poate..

9. "Becul nu e bec destul daca nu e si fudul (pentru ca are burta)"

Citatul ii apartine Roushcaniei..Nu cred ca mai necesita explicatii suplimentare..becul spune totul!

10. "Mai bine mai tarziu, decat niciodata!"

Este un proverb 100% autohton, care se pliaza pe caracterul inconfundabil al romanului..un etern intarziat..
Si daca lucrurile stau atat de rau, hai macar sa castigam putin din ce se poate..Si iata cum se naste un alt proverb, cu acelasi inteles: "

"Mai bine mai putin decat deloc".

11. "Suma viciilor la om ramane constanta!"

Recunosc cu greu acest lucru..intrucat intru cu 10 in randul celor viciosi! Astazi, un prieten foarte bun, a facut un road trip la bucuresti pt cateva ore, si mi-a povestit despre o perioada petrecuta in orasul natal, unde a baut fff mult alcool..dar nu a mai facut nimic altceva inafara de asta..doar alcool..este schimb pe schimb..nu castigi nik din asta! Schimburile provoaca rani pe termen lung!

12. "Trebuie sa ceri ca sa ti se dea!"

13."Cine se trezeste de dimineata, este obosit toata ziua!"

Atat eu, cat si prietenii mei, intampina mari probleme la capitolul trezit de dimineata. Din cand in cand, mai intampinam probleme si cu trezitul la orele amiezii..iar in situatii mai delicate, pot aparea unele dificultati si in trezitul de dupa lasarea intunericului! Morala: nu mai bateti cuie in geam!

14. "Decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos!" (sursa: Tavi) Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu