Vinul fiert este un vin incalzit pana aproape de fierbere, condimentat cu zahar, scortisoara, cuisoare, mere (marul are propreietatea de a absoarbe alcoolul). Se poate folosi vin rosu sau alb, dupa preferinte, insa cel mai des utilizat este cel rosu.
Cultura viilor a ramas in Romanica noastra o veche indeletnicire. Daca stam sa ne gandim, practic, cultura viilor este mai veche decat Romania insasi. Poetul latin Ovidiu a relatat modul in care stramosii nostri geto-dacii practicau viticultura si concentrarea vinului prin inghetare (procedura in urma careia rezulta coniacul).
Asadar, culturi de vii gasesti in tara peste tot (imposibil sa nu ai macar o cunostinta cu o astfel de cultura), traditie exista inca dinaintea formarii noastre ca si popor..spor si zahar iti mai lipsesc pentru efectuarea unui delicios vin fiert. Iar dupa consumul a cel putin o cana, te asigur ca vei simti cum temperatura corpului creste instant, nemaiavand nevoie de haine groase sau caldura excesiva. Prin urmare, vei inchide centrala (daca exista una in dotarea spatiului de locuit), sau vei reduce temperatura caloriferelor (in cazul in care sunt dotate cu repartitoare). Astfel, factura la intretinere va scadea considerabil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu