vineri, 17 iulie 2009

intrebare...raspuns

Oamenii comunica prost intre ei, pentru ca nu inteleg intrebarile sau adapteaza raspunsurile..In momentul in care esti intrebat ceva si te gandesti la raspunsul pe care ar vrea sa-l auda celalalt interlocutor si nu la raspunsul la care te gandesti tu..faci din start o mare greseala. De ce nu raspund oamenii la intrebari cu raspunsurile lor? De ce tre sa adaptezi raspunsul la ceea ce crezi ca persoana de langa tine ar vrea sa auda? Chiar nu inteleg mecanismul asta..poate pentru ca persoana respectiva este foarte importanta pentru tine sau poate pentru ca nu vrei s-o dai in bara cu un raspuns care ti se pare tie "gresit"..
M-am confruntat mult timp cu problema aceasta..si chiar fac eforturi sustinute in sensul de a scapa de ea..
Totusi..ma intreb..de ce sa faci asta!?...

2 comentarii:

  1. Sau poate ca poti sa intuesti faptul ca cel care te intreaba nu ar agreea adevarul gol, asa ca il imbraci putin (sau putin mai mult) in diplomatie si incerci sa transmiti esenta intr-un ambalaj digerabil. Dar, din pacate, de multe ori aluziile subtile nu sunt intelese, asa ca mesajul este pierdut, iar canalul comunicarii e infectat, ducand la confuzie si proasta comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  2. paranoia din noi isi spune iar cuvantul..si ne face sa rastalmacim in cap raspunsurile, astfel incat sa nu cumva sa-l indispunem pe celalalt..de cele mai multe ori "celalalt" se prinde..si incepe sa creasca samburele discordiei in miezul comunicarii..

    RăspundețiȘtergere